Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Ružice

Ružice

Objavljeno 25.11.2009 u 08:58:42 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 156403 puta

Jednu čistu kuhinjsku krpu blago pošpricati sa vodom. Na nju staviti jufku i posuti je pripremljenim...

Način pripreme

Umutiti žumanca sa maslacem, dodavati brašno dok se smjesa ne pođe rasipati u sitne mrvice, tirit mozete raditi mikserom ili izribati na rende. Obicno se uradi ranije da bi se mogao osušiti.

Mljevene orahe, šolju šećera i gotov tirit sastaviti za posip.

Jednu čistu kuhinjsku krpu blago pošpricati sa vodom. Na nju staviti jufku i posuti je pripremljenim posipom, staviti drugu, isto je posuti pa treću i četvrtu stalno posipajući.

Tako složene jufke saviti kao rolat i sjeći ružice širine 2cm. Broj jufki koje složite jednu na drugu zavisi od toga koliku želite veličinu ružica.

Kad ih složite u tepsiju jednu po jednu zalite istopljenim maslacem. Pecite u rerni na 130 do 150C stepeni oko sat i petnaest minuta dok ne dobijete zlatno smeđu boju. Pečene ružice ohladite par minuta i polako zalite pripremljenom agdom od sećera i vode.


|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Ružice
500g
jufke gotove
250g
maslaca
Nadjev
500g
oraha mljevenih
jedna
šolja šećera
-
tirit
Tirit
dva
žumanca
dvije
kašike maslaca
-
brašna po potrebi
Agda
1000g
šećera
1000ml
vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (16.11.2012 18:13:12)
Odlican recept! Isproban! Extra!!!!
maira80m (01.11.2012 09:56:55)
recept je ODLICAN! OMJER SASTOJAKA JE SUPER! i svi koji su je probali su bili odusevljeni.
a za one koji ne znaju, tirit je zrnasto domace tijesto koje se umijesi od jaja i brasna - sitno izmrvljeno
l bijelic (17.09.2010 23:11:23)
neznam sta je toTIRIT NIKAD ZSA TU REC NISAM CULA MOLIM ODGOVOR? HVALA

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013