Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Rođendanska torta

Rođendanska torta

Objavljeno 06.02.2010 u 12:49:07 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 14552 puta

Maslac miješajte dok se ne zapjeni, dodajte ga kašiku po kašiku u puding, ali ne posve rashlađen...

Način pripreme

Biskvit
Iz bjelanjaka istucite čvrsti snijeg (on mora biti tako čvrst da zarez noža ostane vidljiv), dodajte uz stalno miješanje kašiku po kašiku šećer, vanilin šećer i žumanjke. Tome dodajte brašno s gustinom i praškom za pecivo i lagano sve izmješajte.
Tijesto stavite u oblik za tortu koji ste namazali mašću i posuli brašnom.
Pecite u rerni na temperaturi oko 180C 25 minuta.

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i sa 6 kašika hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da prokuha. Razmućeni prašak za puding pomiješajte sa uzavrelim mlijekom, stavite na vatru da još jednom zavri.

Masu ulijte u zdjelu i ostavite da se ohladi, ali promiješajte češće da se na površini ne načini kožica.

Maslac miješajte dok se ne zapjeni, dodajte ga kašiku po kašiku u puding, ali ne posve rashlađen. Sve dobro izmiješajte.

Biskvit dvaput prerežite, donju ploču namažite sa 1/4 kreme i poklopite drugim dijelom.
Ponovno premažite kremom i pokrijte trećim dijelom.
Prevucite cijelu tortu natanko kremom i ukrasite čokoladnim mrvicama.
Ravnomjerno poredajte svjećice i ukrasite tortu preostalom kremom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit za oblik promjera 24cm
četiri
bjelanjka
150g
šećera
jedna
kesica vanili šećera
četiri
žumanjka
100g
brašna
50g
gustina
jedna
mala kašikica praška za pecivo
Krema
jedna
vrećica praška za puding okusa čokolade
200g
šećera
375ml
mlijeka
200g
maslaca
Ukras
-
čokoladne mrvice
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013