Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riža s jetrima

Riža s jetrima

Objavljeno 17.03.2010 u 12:15:35 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 9491 puta

U međuvremenu sitno narežemo jetra, popržimo ...

Način pripreme

Na ulju prepržimo suhu rižu tako da bude staklasta, zalijemo je vrućom vodom i kuhamo na blagoj temperaturi 10 minuta.
U međuvremenu sitno narežemo jetra, popržimo ih na maslacu s isjeckanim lukom, začinimo biberom, solju, mažuranom i dodamo riži zajedno s oguljenom naribanom jabukom.

To sve zajedno kuhamo u pokrivenoj šerpi na blagoj temperaturi dok ne bude mekano. Prije serviranja poboljšamo jelo crvenim vinom, ili ga pospemo naribanim sirom i promiješamo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Riža s jetrima
250g
riže
tri
kašike ulja
750ml
supe od mesne kocke
250g
telećih jetara
40g
maslaca
jedna
glavica crvenog luka
malo
bibera
malo
soli
malo
mažurana
jedna
jabuka kisela
malo
crvenog vina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013