Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Riblji gulaš

Riblji gulaš

Objavljeno 28.12.2009 u 19:11:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 17013 puta

Riblji filet narežemo na kocke, pospemo brašnom...

Način pripreme

Riblji filet narežemo na kocke, pospemo brašnom i popržimo na maslacu zajedno s nasjeckanim lukom.

Zatim ga pržimo još desetak minuta na slaboj temperaturi, dodamo soli i paprike. Tada pažljivo izvadimo komade ribe iz tave i stavimo ih na toplo mjesto, a sok prokuhamo s malo tople vode, pireom od paradajza, limunovim sokom, solju i biberom.

Ovim umakom prelijemo ribu.
Uz riblji gulaš serviramo pečen krompir ili pire od krompira i slane ili kisele krastavce, a po želji i kuhanu rižu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Riblji gulaš
750g
ribljih fileta
malo
brašna
dva
fino nasjeckana luka
malo
maslaca za pečenje
malo
soli
malo
crvene paprike
250ml
nekoncentrovanog pirea od paradajza
jedan
limun (limunov sok)
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013