Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Rezanci sa špinatom

Rezanci sa špinatom

Objavljeno 22.12.2009 u 13:31:33 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od tjestenine Google+ account

Recept je pregledan: 14865 puta

U dobivenu smjesu stavite skuhane i ohlađene rezance...

Način pripreme

Tijesto skuhajte u većoj količini slane vode pa ga ocijedite.

Na ulju propržite sitno izrezano suho meso i luk, pa dodajte izrezane šampinjone i dinstajte dok malo ne omekšaju.
Zatim umijesite špinat (koji ste posebno skuhali, ocijedili i isjecali), so sa dodatkom suhog povrća, biber, promiješajte i kratko prokuhajte.

Sve malo ohladite i dodajte mješavinu mlijeka, žumanca i vrhnja.

U dobivenu smjesu stavite skuhane i ohlađene rezance, a na kraju pažljivo umiješajte čvrsto tučen snijeg od bjelanaca.

Vatrostalnu posudu premažite margarinom, istresite dobivenu smjesu i po površini rasporedite listiće maslaca.

Pecite oko 40 minuta u vrućoj rerni na temperaturi od 220C stepeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Rezanci sa špinatom
250g
rezanaca
četiri
kašike ulja
50g
suhog mesa
80g
crvenog luka
200g
šampinjona
200g
špinata
jedna
kašika soli sa dodatkom suhog povrća
malo
bibera
100ml
mlijeka
100ml
kiselog vrhnja
dva
jaja
-
margarin ili maslac u listićima
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013