Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ragu od ovčetine na lovački način

Ragu od ovčetine na lovački način

Objavljeno 15.09.2009 u 17:32:49 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 11447 puta

Meso obrišemo, narežemo na velike kocke, kuhamo ga istiha 80 minuta u pola litra vode i osmini ili četvrtini litre rasola dok ne postane mekano.

Način pripreme

Meso operemo, ako je premasno, skinemo suvišni loj i držimo ga 2 do 3 dana u rasolu koji smo načinili od navedenih sastojaka (prokuhanom i ohlađenom).

Meso obrišemo, narežemo na velike kocke, kuhamo ga istiha 80 minuta u pola litra vode i osmini ili četvrtini litre rasola dok ne postane mekano.

Od loja, brašna i narezanog luka načinimo tamnu zapršku i zalijemo je juhom. Umak kuhamo 20 minuta, začinimo solju, šećerom i crvenim vinom i stavimo u njega meso.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Meso
1000g
ovčetine
Za marinadu
150ml
ocata
500ml
vode
jedan
crveni luk
jedan
lovorov list
tri
zrna bibera
jedan
klinčić
malo
soli sa začinima
Za umak
60g
masti
jedan
crveni luk
pola
glavice bijelog luka
40g
brašna
-
veoma malo šećera
tri
kašike crvenog vina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013