Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Punjeno pile

Punjeno pile

Objavljeno 20.10.2009 u 10:21:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Piletina, ostala perad Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 41916 puta

Operite pile i namžite ga uljem spolja i iznutra.

Način pripreme

Operite pile i namžite ga uljem spolja i iznutra.

U međuvremenu pripremite nadjev: na malo ulja izdinstajtesjeckani luk, jetru pileću isjeckanu na sitno i na kraju dodajte rižu. Zalijte sa malo vode i dinstajte još nekoliko minuta. Posolite, pobiberite, i stavite ruzmarin.

Ovim nadjevom napunite pile, pričvrstite otvor čačkalicama i stavite u pomaščenu tepsiju da se peče.

Pecite u dobro zagrijanoj rerni dok kožica pileta ne porumeni. U toku pečenja možete dolivati malo vode.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Punjeno pile
jedno
sviježe pile
tri
pileće jetrice
dvije
šoljice riže
jedna
glavica crnog luka
100ml
ulja
malo
soli
malo
bibera
malo
ruzmarina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013