Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pržena sardina sa mladim lukom

Pržena sardina sa mladim lukom

Objavljeno 04.02.2010 u 09:32:20 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 10787 puta

Kada je ulje zagrijano staviti sardine...

Način pripreme

Sardine očistiti i ostaviti da se ocjede.
Pomiješati bijelo brašno, malo soli i vrlo malo crvene paprike pa uvaljati sardine.
U tavu staviti ulje 2/3 suncokretovog i 1/3 maslinovog.
Kada je ulje zagrijano staviti sardine na ulje.
Pržiti na srednjoj temperaturi da brašno ne bi zagorilo. Na početku prženja u ulje staviti komadić limuna sa korom.
Sardine u toku prženja okretati samo jednom.
Ne pržiti dugo!
Kada dobiju rumenu boju staviti ih u zdjelu.

Pomiješati čisto maslinovo ulje, kašiku vinskog sirćeta i kašiku soka od limuna pa preliti sardine dok su još vruće. Ostaviti desetak minuta da se malo ohlade i puste sok.
Isjeckati mladi luk (zeleni dio) pa obilato posuti preko sardina.


|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pržena sardina sa mladim lukom
500g
krupnih sardina
-
brašno
-
malo soli
-
malo crvene paprike
2/3
suncokretovog ulja
1/3
maslinovog ulja
jedan
komadić limuna
veza
mladog luka
Preliv
jedna
kašika soka od limuna
jedna
kašika vinskog sirćeta
50ml
maslinovog ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013