Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Preliv od plavog patlidžana

Preliv od plavog patlidžana

Objavljeno 20.10.2009 u 13:30:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Umaci, prelivi, marinade Prilozi Google+ account

Recept je pregledan: 10391 puta

Isjecite patlidžan sa korom na uzdužne kriške i propržite na ulju.

Način pripreme

Isjecite patlidžan sa korom na uzdužne kriške i propržite na ulju.

Uposebnom sudu pomješajte izgnječen bijeli luk, samljeven crni luk, crveni paradajz sječen na polu kolutove.

Dodajte patlidžan, posolite, pobiberite, i stavite sjeckan list peršuna. Sve dinstajte dok ne omekne.

Koristite kao prilog uz rižu.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Preliv od plavog patlidžana
dva
plava patlidžana
tri
glavice crnog luka
tri
paradajza
dva
čehna bijelog luka
malo
lista peršuna
malo
soli
malo
bibera
70ml
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013