Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Poširana jaja

Poširana jaja

Objavljeno 16.09.2009 u 18:50:47 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od jaja Google+ account

Recept je pregledan: 13444 puta

Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.

Način pripreme

Malo posoljenu vodu zaoctimo sa dvije kašike octa i stavimo kuhati. Jedno po jedno jaje razbijemo u kuhaču koju držimo nad vodom i pažljivo ih spuštamo u kipuću vodu.

Kuhamo ih 3-4 minute.

Tada jaja izvadimo cjediljkom, prelijemo hladnom vodom i rubove lijepo obrežemo.

Jaja serviramo s toplim ili hladnim umakom, na prepečenom hljebu-kruhu, uz salate ili kao dodatak juhi.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Poširana jaja
6kom
jaja
tri
kašike octa
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013