Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Polagani burek

Polagani burek

Objavljeno 21.11.2009 u 14:25:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Google+ account

Recept je pregledan: 28573 puta

Svaki komad jufke malo umakati u vodu, slagati u tepsiju...

Način pripreme

U brašno staviti ulje i so, sa vodom zakuhati dvije jufke, ostaviti da odstoje dvadesetak minuta.

Jufke razviti, malo prosušiti, pa sjeći na komade i peći na plati ili ringli.

U jednu tepsiju staviti mlake vode, malo posoliti dodati 2-3 kašike ulja.
Svaki komad jufke malo umakati u vodu, slagati u tepsiju, izmedju jufki stavljati fil i pomalo mastiti otopljenim maslom.

Kad se jufke slože pomastiti pitu preostalim maslom. Ispeći pitu, zaliti je 100ml hladne, malo posoljene vode. Jos par minuta vratiti u rernu.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Tijesto za jufke
500g
brašna
dvije
kašike ulja
malo
soli
-
voda
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013