Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pohovani jezik

Pohovani jezik

Objavljeno 12.12.2009 u 17:00:21 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Mezetluci Iznutrice Google+ account

Recept je pregledan: 15984 puta

Ovako spremljen jezik uvaljati u brašno...

Način pripreme

Teleći ili goveđi jezik dobro oprati, zatim spustiti u lonac, naliti vodu i pristaviti da se kuha.

Kada postane mekan izvaditi ga, skinuti mu kožicu, izrezati na tanje listove, posoliti i dodati malo bibera.

Ovako spremljen jezik uvaljati u brašno, zatim u dobro izmućena jaja i u prosijane mrvice.
Pržiti ga na vrelom ulju.

Servirati i ukrasiti liskom od peršuna.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pohovani jezik
jedan
jezik
dvije
kašike brašna
dva
jaja
malo
mrvica
malo
soli
malo
bibera
-
ulje za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013