Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Piletina sa šampinjonima

Piletina sa šampinjonima

Objavljeno 03.10.2009 u 17:31:30 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 24558 puta

Pilići se očiste (pripreme), prerežu uzduž leđa i ogule. Tada se izvadi prsno meso i meso s bataka. Sve se posoli, pa se jedna strana mesa povalja u brašno i malo ispeče u maslacu.

Način pripreme

Pilići se očiste (pripreme), prerežu uzduž leđa i ogule. Tada se izvadi
prsno meso i meso s bataka. Sve se posoli, pa se jedna strana mesa
povalja u brašno i malo ispeče u maslacu.

Zatim se pirjaju u
maslacu prvo gljive narezane na listiće, a onda se doda i pečena
piletina, te se i ona pirja da omekša. Kosti i ostaci pilića pirjaju se
posebno u masti zajedno sa korjenastim povrćem narezanim na listiće,
lukom i nekoliko zrna papra, pa se ulije vode, posole i kuhaju 1 sat, a
onda se juha procjedi.

Nakon toga skine se s kostiju meso i i fašira. Zatim se pripremi svijetli zapržak, nalije se pilećom juhom i
ukuhavanjem se zgusne, pa se doda skosano pileće meso, sol, pirjane
gljive narezane na kockice i na kraju vrhnje za kuhanje.


Ta se smjesa stavi u sredinu zdjele, okolo se poreda pirjana piletina (prsa i bataci), te se sve prelije sokom od pečenja.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Piletina sa šampinjonima
1500g
piletine
30g
brašna
50g
maslaca
malo
soli
pileća juha
60g
mrkve
60g
korjena peršuna
30g
korjena peršuna
20g
luka
šest
zrna bibera
40g
maslaca
Umak
50g
maslaca
20g
brašna
po potrebi
pileća juha
malo
soli
50g
gljiva
100ml
vrhnja za kuhanje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013