Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Pileća supa sa griz noklama

Pileća supa sa griz noklama

Objavljeno 11.11.2009 u 09:20:37 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa mesom Google+ account

Recept je pregledan: 14965 puta

Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha...

Način pripreme

Meso staviti da prokuha, isprati ga i ponovo staviti u čistu vodu da kuha. Kad je gotovo skuhano očistiti ga od kostiju i kožice i isitniti, vratiti u supu, dodati mrkvu isječenu na tanke štapiće i začine.

Dok supa kuha izmutiti jaje sa kašikom masla u to dodati griz, nakon par minuta malom kašikom vaditi nokle i stavljati u supu te ih kuhati desetak minuta i zasuti jedu šoljicu tarhane.

Kad je supa gotova staviti peršunov list po želji i poklopiti da nokle nadođu.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

pileća supa sa griz noklama
jedan
batak sa karabatkom
-
mrkve po želji
jedno
jaje
jedna
kašika masla
-
griza do željene gustoče
jedna
šoljica tarhane
malo
začina po želji
malo
soli
malo
peršunovog lista
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (08.02.2011 17:44:27)
Od jaja, paradajz soka i brašna zamijesi se tvrdo tijesto. Neka stoji na sobnoj temperaturi pet dana. Potom se to tvrdo tijesto protjeruje kroz č‘evč‘ir tako da se dobiju mrvice ili trhana (tarhana). Te se mrvice trhane suše u platnenoj, najbolje laneno
Eldar (08.02.2011 17:44:25)
Od jaja, paradajz soka i brašna zamijesi se tvrdo tijesto. Neka stoji na sobnoj temperaturi pet dana. Potom se to tvrdo tijesto protjeruje kroz č‘evč‘ir tako da se dobiju mrvice ili trhana (tarhana). Te se mrvice trhane suše u platnenoj, najbolje laneno
lilijan (06.02.2011 14:41:57)
sta je to tarhana ???

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013