Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pileća krilca sa roštilja

Pileća krilca sa roštilja

Objavljeno 14.10.2009 u 11:00:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Piletina, ostala perad Jela sa žara Google+ account

Recept je pregledan: 28070 puta

Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka...

Način pripreme

Mješavinom ulja, limunovog soka, senfa, isjeckanog bijelog luka, soli i bibera prelijte krilca i ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 sata. U par navrata promiješajte.

Prije pečenja krilca izvadite iz marinade, malo ih ocijedite da marinada ne bi kapala po žaru.

Ocijeđenu piletinu stavite na zagrijan roštilj pecite je uz prevrtanje i premazivanje marinadom.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

pileća krilca sa roštilja
1000g
pilećih krilca
50ml
ulja
malo
soka od limuna
dvije
kašike senfa
šest
čehna bijelog luka
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013