Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pečeni varganji

Pečeni varganji

Objavljeno 02.10.2009 u 15:30:39 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 11118 puta

Varganje pripremimo, prerežemo ih po dužini, operemo i ocijedimo, uvaljamo ih u brašnu, u razmućenom jajetu koje smo posolili i pobiberili i u mrvicama.

Način pripreme

Varganje pripremimo, prerežemo ih po dužini, operemo i ocijedimo, uvaljamo ih u brašnu, u razmućenom jajetu koje smo posolili i pobiberili i u mrvicama.

Na dosta vrućeg ulja ispržimo ih zlatnožuto sa obje strane.

Uz ovako pripremljene varganjeserviramo krompir s bešamelom i salatom od paradajza.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pečeni varganji
500g
varganja
100g
brašna
dva
jaja
malo
soli
malo
bibera
po potrebi
mrvica
po potrebi
ulja ili maslaca za prženje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013