Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Pastrmka na ohridski način

Pastrmka na ohridski način

Objavljeno 04.01.2010 u 17:35:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Google+ account

Recept je pregledan: 10427 puta

Kada je pastrmka mekana, preliti je jajima koja su prethodno dobro...

Način pripreme

Pastrmku preliti vrelom vodom (paziti da joj se ne ošteti kožica), očistiti je, izvaditi utrobu, obrisati čistom salvetom, nakapati limunovim sokom i posoliti.

Oštrim nožem zasjeći pastrmku na više mjesta pa u zasječene dijelove staviti po jednu suhu šljivu. U vatrostalni sud staviti ulja, sjeckanog peršunovog lista i bijelog luka pa dodati ribu.

Preliti je uljem koje je pomiješano s vinskim sirćetom, doliti tople vode i peći u jače zagrijanoj rerni oko 40 minuta. Kada je pastrmka mekana, preliti je jajima koja su prethodno dobro umućena i pomiješana sa sjeckanim peršunovim listom, bijelim lukom i limunovim sokom, pa je peći dok se jaja ne zgrušaju.

Gotovu ribu ukrasiti koluto-vima limuna, povrćem, peršunom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Pastrmka na ohridski način
1500g
pastrmke ako je moguće jedna velika
tri
vezice peršunovog lista
150g
suhih šljiva
200ml
ulja
100ml
vinskog sirćeta
četiri
jaja
pet
čehna bijelog luka
-
limunov sok
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013