Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ovčiji kotleti

Ovčiji kotleti

Objavljeno 14.09.2009 u 18:11:15 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 11147 puta

S kotleta skinemo loj, komade mesa operemo, istučemo, posolimo, pobiberimo i na vrućoj masti naglo zažutimo s obje strane.

Način pripreme

S kotleta skinemo loj, komade mesa operemo, istučemo, posolimo, pobiberimo i na vrućoj masti naglo zažutimo s obje strane.

Meso izvadimo iz tave, poprskamo ga sokom od limuna i sa malo umaka tabasco.

Na vrućoj masti zarumenimo luk izrezan na kockice i pospemo ga preko kotleta.

Uz kotlete serviramo mahune začinjene maslacem i zelenu salatu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

3-4 osobe
4-6
ovčijih kotleta
malo
soli
malo
bibera
1
sok od limuna
malo
umaka tabasco
-
mast za pečenje
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013