Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Napoleon tortice

Napoleon tortice

Objavljeno 07.02.2010 u 13:36:34 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Torte Google+ account

Recept je pregledan: 13919 puta

Biljnu mast rastopite i ostavite da se ohladi...

Način pripreme

Od bjelanjaka istucite čvrst snijeg.
Dodajte nastavljajući tući, kašiku po kašiku šećer i vanilin šećer.
Polovinu samljevenih lješnjaka umiješajte u čvrsto tučeni snijeg dodajući još toliko lješnjaka koliko je potreobno da tijesto ne bude ljepljivo (ako se ipak jako lijepi, dodajte šećer u prahu).
Tazvaljajte tijesto 3mm debljine na radnu površinu posipanu lješnjacima ili šećerom u prahu, izrežite okruglim oblikom (promjera oko 5cm) tortice i stavite ih na lim obložen namaštenim pergament papirom.
Tortice pecite na temperaturi od 200°C 15 minuta.

Biljnu mast rastopite i ostavite da se ohladi. Šećer u prahu i kakao stavite u zdjelu i pomiješajte s rumom.
Ovu mješavinu miješajte sa žumanjcima i mlakom mašću da postane glatka, a tada je ostavite da se ohladi i stvrdne.

Za glazuru pomiješajte kakao, šećer u prahu i rum s toliko vrele vode da dobijete gustu i glatku masu.
Torticu premažite kremom, spojite s drugom torticom, te prevucite glazurom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit
dva
bjelanjka
250g
šećera u prahu
jedan
vanilin šećer
250g
samljevenih lješnjaka
Krema
120g
biljne masti
100g
šećera u prahu
20g
kakaa
dvije
velike kašike ruma
dva
žumanjka
Glazura
100g
šećera u prahu
jedna
mala kašika kakaa
jedna
velika kašika ruma
jedna
mala kašika vrele vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013