Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Mramorna salama

Mramorna salama

Objavljeno 25.02.2010 u 13:19:01 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 25997 puta

Preostalo brašno pomiješajte s kakaom....

Način pripreme

Maslac omekšan na sobnoj temperaturi pjenasto izradite. Dodajte malo soli. Postupno umiješajte
šećer u prahu i žumance. Smjesu podijelite u dva jednaka dijela.
Jednom dijelu dodajte 1/3 brašna pomiješanog s praškom za pecivo i dobro miješajte.
Dodajte još brašna, miješajući sada drvenom kašikom.

Preostalo brašno pomiješajte s kakaom. Ponovite prethodni postupak s drugom polovicom smjese od maslaca.
Bijelu smjesu stavite u tamnu.
Omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku oko 15 minuta.
Ohlađenu smjesu dobro pritisnite rukama da istisnete mjehuriće zraka. Rukama oblikujte "salamu" promjera oko 3 cm. Ponovno stavite u hladnjak da odstoji sat vremena. "Salamu" izvadite
iz hladnjaka i režite kriške široke oko 7mm.
Poslažite kriške na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Mramorna salama
125g
maslaca
85g
brašna
jedan
prašak za pecivo
60g
šećera u prahu
jedno
žumance
malo
soli
Za kakao dio
75g
brašna
10g
kakaa
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013