Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Maraskino torta

Maraskino torta

Objavljeno 12.10.2010 u 14:24:41 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 22179 puta

...sipajte u krem čašicu likera maraskina koji će mu dati izvrstan ukus.

Način pripreme

Umutite 6 žumanaca sa 100g šećera, sokom i korom od limuna i dodajte vanilin šećer.
Ovoj pjenastoj masi dodajte 100g mljevenih badema, snijeg od 6 bjelanaca i 50g mrvica.

Masu sipajte u podmazan kalup i pecite je u vreloj rerni.
Kad torta bude pečena, rashladite je i isjecite u tri lista.

Svaki list premažite istim kremom, a na kraju tortu pospite oljuštenim sjeckanim bademom ili sa ribanom čokoladom.

Krem za tortu: umutite 4 žumanceta sa 150g šećera i jednom supenom kašikom brašna, sve to sipajte u vrelo mlijeko i kuhajte na pari, neprestano miješajući.
Kad krem bude dovoljno gust, sklonite ga sa vatre i dodajte mu 200g umućenog maslaca, dobro ga umješajte pa sipajte u krem čašicu likera maraskina koji će mu dati izvrstan ukus.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Biskvit
šest
jaja
100g
šećera
jedan
limun (sok i kora)
jedna
kesica vanilin šećera
100g
mljevenih badema
50g
mrvica
Krema
četiri
žumanceta
jedna
kašika brašna
500ml
mlijeka
200g
maslaca
jedna
čašica likera od maraskina
Posip
-
sjeckani bademi ili ribana čokolada
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Noka (20.08.2012 15:55:24)
mljac,mljac...
dadiboni (26.01.2011 14:59:35)
odlicna torta

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013