Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Mandulat

Mandulat

Objavljeno 01.04.2010 u 15:44:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 8373 puta

Preostale bademe tanko narežite i rasporedite po površini...

Način pripreme

Čokoladu otopite na pari. Uklonite sa vatre, stavite na paru, pa dodajte komadiće maslaca. Miješajte dok se čokolada i maslac dobro ne sjedine.
Dodajte polovicu badema krupno nasjeckanih. Dobro izmiješajte.

U posebnu posudu stavite 175g šećera, dodajte tri kašike vode i kuhajte dok se ne pojave veliki mjehuri.
Uklonite sa vatre, pa miješajte snažno dok se sirup malo ne ohladi, a zatim ga postupno dodajite smjesi maslaca i čokolade. Dodajte žumance, zatim cijelo jaje i na kraju brendi.

Krupno izlomite kekse i dodajte ih smjesi. Dugo miješajte dok se sastojci ne spoje.

Uljem premažite lim i izlijte smjesu. Površinu izravnajte tako da dobijete sloj debeo oko jedan centimetar.

Preostale bademe tanko narežite i rasporedite po
površini mandulata.
Preostali šećer karamelizirajte pa premažite bademe. Prekrijte aluminijskom folijom.
Pazite da se ne prilijepi na bademe. Ostavite da stoji duže od 12 sati.
Oštrim nožem izrežite kvadratiće.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Mandulat
200g
čokolade za kuhanje
1300g
oguljenih badema
250g
šećera
200g
maslaca
200g
suhih keksa
dvije
kašike brendija
jedno
jaje
jedno
žumance
-
ulje za lim
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013