Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Mađarski gulaš

Mađarski gulaš

Objavljeno 22.09.2009 u 08:55:03 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 19890 puta

Na ploškice narezan luk dinstamo na vrućem ulju tako da dobije zlatnožutu boju. Zatim dodamo pire od paradajza, zgnječen bijeli luk i meso te dobro izmješamo.

Način pripreme

Na ploškice narezan luk dinstamo na vrućem ulju tako da dobije zlatnožutu boju. Zatim dodamo pire od paradajza, zgnječen bijeli luk i meso te dobro izmješamo.

Meso pospemo paprikom, dinstamo ga u vlastitom soku, a zatim ga zalijemo hladnom vodom.

U zatvorenoj posudi dinstamo meso tako dugo dok ne postane mekano, zatim dodamo malo kima i kore od limuna te posolimo. Prema potrebi dolijemo onoliko vode koliko se ukuhalo.

Gulaš zgusnemo vrhnjem i začinimo ga solju i paprikom.
Po želji stavljati ljutu papriku..

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Mađarski gulaš
750g
govedine ili junetine
300g
luka
jedna
kašika paprike ljute
pola
glavice bijelog luka
100ml
ulja
dvije
kašike paradajz pirea
malo
limunove kore
tri
kašike kiselog vrhnja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013