Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Lovačke šnicle

Lovačke šnicle

Objavljeno 17.12.2009 u 00:15:57 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 11527 puta

Juneće meso od buta isjeći na šnicle..

Način pripreme

Juneće meso od buta isjeći na šnicle, istucati, posoliti, uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju.

U tavi ispržiti jaja onoliko koliko ima šnicli. Na svaku šniclu staviti po jedno isprženo jaje, list šunke i malo rendanog sira.

Svaku šniclu uviti kao palačinak i uvezati koncem.

Spustiti u ulje, zaliti sa malo vode, dodati biber, lovorov list i peći u rerni. Dodati kiselo vrhnje, peći dok meso postane sasvim mekano. Gotove osloboditi konca.

|
Recept je objavila/o: suna

Sastojci

Lovačke šnicle
1000g
junećeg mesa-buta
-
jaja po potrebi
-
šunke po potrebi
-
sira po potrebi
malo
soli
malo
bibera
jedan
list lovora
100ml
kiselog vrhnja
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:
gurman (18.12.2009 12:06:17)
slika nije identicna sa receptom

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013