Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Lovačka šnicla sa sirovim lukom

Lovačka šnicla sa sirovim lukom

Objavljeno 29.11.2009 u 14:40:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 17195 puta

Oprano meso izrezati u šnicle pa tučkom za meso izlupati, posoliti i ostaviti da stoji...

Način pripreme

Oprano meso izrezati u šnicle pa tučkom za meso izlupati, posoliti i ostaviti da stoji. Očistiti crveni luk i sitno ga isjeći, posoliti i pobiberiti.

U tavi zagrijati ulje, pa u nju staviti pripremljene šnicle i pržiti ih sa obje strane. Kada su šnicle ispržene treba ih viljuškom izvaditi iz ulja i u nešto dublju šerpu redati red pripremljenog luka pa red šnicli, dok se ne slože sve šnicle i sav luk. Posljednji red šnicli neka bude posut lukom.

Ovako pripremljene šnicle i luk preliti saftom u kojem su se pržile šnicle, pokriti sud i staviti na vatru još pet minuta. Služiti tople.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 4-5 osoba
600g
juneće šnicle
sedam
crvenog luka
malo
soli
malo
bibera
100ml
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013