Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Losos u lisnatom tijestu

Losos u lisnatom tijestu

Objavljeno 23.12.2009 u 20:28:26 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 7175 puta

Filete lososa začiniti začinima po želji te svaku filetu..

Način pripreme

Filete lososa začiniti začinima po želji te svaku filetu poredati na pojedinačnu jufku. Špinat dobro ocijediti u krpi tako da nema vode te ga raspodijeliti po ribi.

Na vrh staviti po list švicarskog sira. Losos umotati u jufku. Krajeve jufke dobro zatvoriti te premazati umućenim jajetom. Sve staviti u tepsiju da se peče i peći sve dok tijesto ne dobije zlatno-žutu boju. "Jastučiće" servirati sa povrćem ili nekim drugim prilogom po želji.

Prijatno.

|
Recept je objavila/o: Sucmurasta

Sastojci

Za 4 osobe
četiri
fileta lososa
četiri
jufke lisnatog tijesta
četiri
lista tankog švicarskog šupljog sira (isjeći)
-
začini po želji
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013