Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Kremenadle u sosu

Kremenadle u sosu

Objavljeno 25.10.2009 u 15:57:10 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Mezetluci Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 27539 puta

Kremenadle malo istucite, malo posolite i propržite sa obje strane. Stavite ih u...

Način pripreme

Kremenadle malo istucite, malo posolite i propržite sa obje strane. Stavite ih u vatrostalni sud.

U međuvremenu sitno isjecite crveni i bijeli luk i izdinstajte na ulju na kome ste pržili kremenadle. Prelijte čašom vode i dinstajte dok ne postane staklast.

Stavite luk preko kremenadli, posolite, pobiberite, dodajte majorana, prelijte vinom i dinstajte desetak minuta.

Na kraju umješajte mileram.
Poslužite toplo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Kremenadle u sosu
četiri
kremenadle
dvije
veće glavice crnog luka
pet
čehna bijelog luka
200ml
milerama
malo
soli
malo
bibera
malo
ulja
malo
majorana
100ml
bijelog vina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013