Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Koljivo

Koljivo

Objavljeno 13.10.2009 u 10:51:11 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Ostalo Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 27987 puta

Pšenica se očisti i dobro opere. Uvečer se potopi u hladnoj vodi, a drugog dana voda izlije...

Način pripreme

Pšenica se očisti i dobro opere. Uvečer se potopi u hladnoj vodi, a drugog dana voda izlije, dodaje druga voda i kuha na srednjoj temperaturi dva sata i trideset minuta. Pšenica se kuha u dosta vode i miješa da ne zagori.

Kad je pšenica kuhana, procijedi se kroz cjedilo i samelje 2 puta u mašini za mljevenje mesa.

Samljevenoj pšenici dodaje se potom: med, cimet, klinčići, izdrobljeni orasi i grožđice te smjesa dobro izmiješa, stavlja se u dublju zdjelu i stavlja u frižider.

Koljivo se poslužuje uz tučeno slatko vrhnje.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Koljivo
šest
kašika meda
70g
pšenice
malo
cimeta
malo
klinčića
200g
sitno drobljenih oraha
180g
grožđica
250ml
slatkog vrhnja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013