Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Knedle

Knedle

Objavljeno 07.01.2010 u 11:45:58 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dezerti od voća Google+ account

Recept je pregledan: 8012 puta

...ubaciti knedle i kad isplivaju na površinu otprilike nakon pet minuta skinuti sa ringle i ostaviti ih...

Način pripreme

Krompir skuhati, oguliti i dok je još topao ispasirati ga i dodati u njega maslac.
Kad se ohladi umiješati jaja i brašno.

Kad masa postane glatka od nje napraviti oko dvadesetak knedli u koje stavljate šljive prethodno očišćene od košpi i u svaku šljivu dodate po malu kašikicu džema.

U šerpu staviti vodu da prokuha, ubaciti knedle i kad isplivaju na površinu otprilike nakon pet minuta skinuti sa ringle i ostaviti ih još bar dvije minute u poklopljenoj šerpi.

Istopiti oko 100 grama maslaca, propržiti na njemu mrvice i šećer, po želji dodati, cimet i uvaljati knedle.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Knedle
1000g
krompira
50g
maslaca
tri
jaja
350g
brašna
Nadjev
20kom
šljiva
malo
džema
Posip
100g
maslaca
malo
mrvica
-
smeđi šećer
-
po želji cimet
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013