Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Karamel krem

Karamel krem

Objavljeno 12.01.2010 u 15:57:19 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kreme, prelivi, glazure Google+ account

Recept je pregledan: 9359 puta

Posebno pjenasto umutiti žumanca pa kad je krem...

Način pripreme

Topiti šećer na tihoj vatri uz neprestano miješanje, dok ne dobije tamnosmeđu boju.
Zatim, polako naliti mlijeko miješati dok se karamel ne otopi, umiješati gustin i stalno miješati da se ne bi stvorile grudvice.

Posebno pjenasto umutiti žumanca pa kad je krem skoro gotov, skloniti posudu sa vatre, umiješati žumanca i još kratko prokuhati sve zajedno.

Ovim kremom mogu da se preliju sutlije, griz u mlijeku, salate od breskvi i jabuka.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Karamel krem
500ml
mlijeka
250g
prah šećera
četiri
žumanca
100g
gustina
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013