Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Imam baildi

Imam baildi

Objavljeno 04.10.2009 u 22:06:31 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Dolme Od povrća Google+ account

Recept je pregledan: 39420 puta

Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo...

Način pripreme

Plavi patlidžan prepolovimo i izdubimo. Izdubljeni dio isjeckamo na tanku parčad. U tavi sa većom količinom zagrijanog ulja pržimo polovine plavog patlidžana.

Vadimo na činiju, a u istoj tavi pržimo isjeckani luk. Kada omekša, dodamo komadiće paprike, izdubljeni dio patlidžana i isjeckani paradajz. Posolimo, pobiberimo, dodamo sitno sjeckani peršun i promješamo.

Sklonimo sa šporeta, filom punimo polovine patlidžana i redamo na nauljenu tepsiju. Nanesemo izerendani kaćkavalj. Pećemo 15 minuta na 200 stepeni celzijusa.

Dva kraja činije za serviranje ukrasimo listovima zelene salate. Serviramo punjene plave patlidžane. Ukrasimo kečapom i sa tri paradajza.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Imam bajaldi
dva
paradajza
četiri
plava patlidžana
četiri
svježe zelene paprike
malo
peršuna
jedna
glavica luka
200g
kaćkavalja
po potrebi
ulja
malo
soli
malo
bibera
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013