Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Hadžijski odrezak

Hadžijski odrezak

Objavljeno 25.11.2009 u 20:07:18 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Janjetina, i teletina Google+ account

Recept je pregledan: 9658 puta

Odreske malo izlupati, namazati ih kajmakom, srolati...

Način pripreme

Odreske malo izlupati, namazati ih kajmakom, srolati, zakačiti čačkalicom, uvaljati u brašno i ispržiti.

Isjeckati jednu glavicu crvenog luka, prodinstati na maslacu, dodati povrće i dinstati. Kad je gotovo presuti ga u tavu sa mesom, podliti temeljcem (pola kocke za supu rastopite u vodi), kuhati još par minuta.

Na malo maslaca staviti 100 grama riže zaliti je vodom (omjer 1:3),dodati malo začina od sušenog povrća. Na isti način skuhati i bungur.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Hadžijski orezak
četiri
teleće šnicle
100g
kajmaka
malo
brašna
-
ulje
jedna
glavica luka crvenog
400g
miješanog povrća
malo
soli
malo
dodatka jelima sa sušenim povrćem
Prilog
100g
riže
100g
bungura
100ml
goveđeg temeljca
malo
soli
malo
maslaca
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013