Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Goveđe šnicle s pavlakom

Goveđe šnicle s pavlakom

Objavljeno 03.01.2010 u 22:24:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 17292 puta

Kada je zelen postala mekana, meso se izvadi...

Način pripreme

Oprano meso isjeći na nešto deblje odreske (šnicle) i s drvenim tučkom ih malo izlupati, posoliti, pobiberiti, namazati uljem ili preliti uljem i ostaviti tako da stoje u pokrivenom sudu.

U međuvremenu u tavi zagrijati mast i u njoj odreske naglo peći, a potom izvaditi na čist tanjir.

Na preostaloj masti izdinstati isjeckan crni luk i rendan korijen mrkve i peršuna, a onda ubaciti pečene šnicle, sud poklopiti i lagano dinstati uz povremeno doljevanje tople vode.

Kada je zelen postala mekana, meso se izvadi, zelen dobro izgnječi (ili pasira), doda se po potrebi još malo vode, a zatim se malo prokuha.

U ovaj umak stavlja se kisela pavlaka i malo crvene paprike, a potom se spuste šnicle.

Uz ove šnicle služi se krompir pire, restovan krompir ili razne vrste tjestenina.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4-5 osoba
400g
govedine od buta
jedan
korijen mrkve
jedan
korijen peršuna
jedna
glavica crnog luka
malo
crvene paprike
malo
soli
malo
bibera
-
ulje
100ml
pavlake
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013