Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Gljive s paradajzom

Gljive s paradajzom

Objavljeno 13.04.2010 u 07:56:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od gljiva Google+ account

Recept je pregledan: 9069 puta

...očišćene i na listove isječene gljive poklopiti...

Način pripreme

U dubljoj tavi zagrijati maslac, staviti isjeckan na rezanca crveni luk, preliti ga s malo vina i dinstati.
Zatim dodati bijelog luka i soli po ukusu, onda očišćene i na listove isječene gljive poklopiti i dinstati.

Kada su upola izdinstane dodati im oljušten i isječen paradajz i dinstati zajedno dok gljive i paradajz ne budu mekani. Potom ih posoliti, dodati po ukusu biber i peršunov list.
Savjet
Uz ovako pripremljene gljive služiti dinstanu rižu.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4 do 5 osoba
500g
šampinjona
dvije
glavice crvenog luka
tri
kašike maslaca
100ml
bijelog vina
dva
čehna bijelog luka
malo
soli
malo
bibera
malo
peršunova lista
500g
paradajza
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013