Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Goveđi gulaš

Goveđi gulaš

Objavljeno 29.11.2009 u 13:46:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 65433 puta

Kada je meso dinstano, postalo mekano, dodati crvene paprike, paradajz...

Način pripreme

Oprano meso izreže se u kocke. U šerpi treba zagrijati mast i dodati sjeckan crveni luk i malo ga dinstati.

Kada je luk na-pola dinstan dodati pripremljeno meso, poklopitii dinstati dodajući pomalo vode.

Kada je meso dinstano, postalo mekano, dodati crvene paprike, paradajz, posoliti, malo pobiberiti, dodati suhi bosiljak. Nastaviti dinstati još 30 minuta. Dodavati malo vode.

Uz ovako pripremljen gulaš služi se riža, pire od krompira, tjestenina...

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Za 4 osobe
600g
govedine ( može i junetina)
tri
veće glavice crvenog luka
malo
ulja
dvije
kašikice crvene slatke paprike
dva
paradajza
malo
soli
malo
bibera
jedna
kašikica bosiljka
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013