Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ciganska pečenica

Ciganska pečenica

Objavljeno 21.10.2009 u 10:02:46 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Meso Sendviči Google+ account

Recept je pregledan: 12181 puta

Posolite mljeveno meso i promješajte. Ostavite sat dva da stoji...

Način pripreme

Posolite mljeveno meso i promješajte. Ostavite sat dva da stoji, a zatim ga propržite na ulju. Sklonite sa vatre i prohladite ga.

Zatim ga dobro viljuškom izgnječite. Pomješajte sa jajetom, dosolite ako je potrebno i pobiberite.

Kriške hljeba potopite u malo hladnog mlijeka i između dvije kriške stavite meso. Ovako pripremljene sendviče na teflon tavi propržite sa obje strane dok ne porumene.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Ciganska pčenica
250g
mljevene junetine
jedno
jaje
osam
kriški tost hljeba
malo
mlijeka
malo
soli
malo
bibera
malo
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013