Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Ćevapi, pljeskavice

Ćevapi, pljeskavice

Objavljeno 23.02.2010 u 06:40:22 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela sa žara Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 115294 puta

Mijesati sve dok smjesa ne bude ostajala na ruci. Miješajući možete...

Način pripreme

Meso mljeti obavezno hladno, ne treba ga mljeti dva puta.
Dodati mu navedene sastojke (začine)
i dobro dobro izmiješati.
Mijesati sve dok smjesa ne bude ostajala na ruci. Miješajući možete dodavat mineralnu(kiselu vodu) na količinu od 5kg otprilike 200-300ml.
Tako izmiješano meso se stavi u najlonsku kesu izvuče se zrak iz te kese pa ostavi u hladnjak da odstoji 24h.
Kada izvadimo meso iz hladnjaka ćevape ili pljeskavice treba fomirati dok je meso hladno.
Ako ćevape želite da ispečete kvalitetno nemojte ih stavljati na pregrijan roštilj dakle startat laganije, a postepeno povečavati temperaturu.

|
Recept je objavila/o: zvaka

Sastojci

čevapi, pljeskavice
-
junetina od plećke ili vrata
3%
soli
-
biber po želji
-
bijeli luk na količinu mesa 5 kg 1,5 glavica
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013