Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Ćevapčići

Ćevapčići

Objavljeno 30.11.2009 u 11:44:17 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Junetina, i govedina Jela sa žara Mezetluci Google+ account

Recept je pregledan: 103603 puta

Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine...

Način pripreme

Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine oko 3cm. Na ukupnu težinu mesa staviti 4% soli i dobro promješati.

Meso nasoljeno staviti u sud koji ima šupljikavo dno (radi cijeđenja) pa tako ostaviti 24 sata u frižideru.

Odstojalo meso samljeti dva puta na sitno, izmjesiti ga pa formirati čevapčiće. Ne dodavati u smjesu ništa od začina!

Peći na žaru od drvenog uglja oko 5 do 6 minuta.

Služiti uz lepinu ili somun zagrijan sa crvenim lukom, paprikama sa žara, paradajzom...

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Ćevapčići
1000g
junećeg mesa od vrata
2%
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013