Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bungur sa piletinom

Bungur sa piletinom

Objavljeno 28.12.2009 u 13:21:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od žitarica Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 32567 puta

U lonac staviti 3 supene kašike ulja ili maslaca...

Način pripreme

U lonac staviti 3 supene kašike ulja ili maslaca, nasjeckanu mrkvu, jednu manju glavicu luka, 500g piletine isječene na komade.

Dodati malo soli i so sa začinskim povrćem.

Poklopljeno dinstati 20 minuta, zatim dodati 750ml vode.

Kada proključa dodati 300g bungura i kuhati na tihoj vatri poklopljeno još 20-30 minuta.

Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice.
Bungur je izuzetno zdrava zamjena za rižu. Priprema se na isti način kao i riža u svim slanim i slatkim jelima. Npr. Prilog mesu, sarma, punjene paprika, sutlija, slatko zito, itd.

|
Recept je objavila/o: Sucmurasta

Sastojci

Bungur sa piletinom
tri
supene kašike ulja ili maslaca
jedna
mrkva
jedna
manja glavica luka
500g
piledine isječene na komade
malo
soli
malo
soli za začinskim povrćem
750ml
vode
300g
bungura
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
Eldar (14.11.2011 09:53:52)
Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice
jucika64 (07.11.2011 10:28:12)
mozete mi reci bungur zar to nije mleveni kukuruz izraz iz srema ???

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013