Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Brudet na dalmatinski način

Brudet na dalmatinski način

Objavljeno 11.09.2009 u 21:10:12 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Internacionalna jela Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 21119 puta

Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži...

Način pripreme

Riba se opere i isječe na komade. Luk se očisti i jedna polovina se isitni i proprži na vrućem ulju, a druga polovina izreže na nešto deblje kolutove. Bijeli luk se očisti i sitno isjecka.

Kada je crni luk požutio, doda mu se vinsko sirće, so, biber i pusti da vri. Zatim se doda riba i ostavi nekoliko minuta da vri na blagoj vatri.

Poslije toga se dodaju svi ostali dodaci, sem peršunovog lista, dolije voda i kuha 20-30 minuta, a potom doda sitno sjeckan peršunov list.

Uz brudet se služi pura i zelena salata.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Za 4-5 osoba
1kg
ribe
150g
crnog luka
malo
bibera
0.5dcl
vinsko sirće
vezica
peršunovog lista
2dcl
maslinova ulja
glavica
bijelog luka
2dcl
vina bijelog ili crnog
malo
soli
50g
koncentrata od paradajza
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013