Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Bounty torta

Bounty torta

Objavljeno 01.11.2009 u 13:03:09 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Torte Google+ account

Recept je pregledan: 29937 puta

U međuvremenu dok se kora peče umutiti prah od pudinga sa 1 dl mljeka, 2 žumanca ,1 kašika škorbnog brašna i 1/2 kašike brašna...

Način pripreme

Crna kora
Umutiti mikserom 3 žumanjka 100 gr šećera dok ne postane kremasto i svijetlo. Zatim dodati ulje i 1 dl mljeka, i dobro ujednačiti. Izmješati dobro brašno, 1 kašiku škrobnog brašna, kakao, prašak za pecivo te dodati u masu. Sve dobro izmješati i sasuti u pleh za torte, koji smo predhodno premazali sa puterom i posuli sa brašnom.

Bijela kora
Od 5 bjelanjaka umutiti čvrst snijeg. Dodati 100 gr šećera i još malo mutiti mikserom. Dodavati pomalo kokosa i mutiti sa kuhačom da se snijeg ne slegne. Rasporediti kašikom preko crne smjese, i peći oko 20-25 min na temp. od 170-180 °C. Kad je pečeno izvaditi i ohladiti. (provjeriti čačkalicom ili nožem dali je pečeno)

Krema
U međuvremenu dok se kora peče umutiti prah od pudinga sa 1 dl mljeka, 2 žumanca ,1 kašika škorbnog brašna i 1/2 kašike brašna. Zagrijati 6 dl mljeka i 100 gr šećera i kad skoro prokuha polako dodavati smjesu sa pudingom i miješati sa žicom da se ne stvore grudvice. Kad prokuha izmaknuti i isključiti sporet. Mješati i povremeno vraćati na toplo kolo od šporeta da još malo kuha, ca 2-3 puta to ponoviti. Puding onda ohladiti i dodati mu puter i dobro ujednačiti sa žicom.

Umutiti šlag pijenu i početi sa filovanjem torte na sljedeći način: staviti koru na zdjelu za torte te je premazati odozgo i sa strane sa pudingom isto uraditi i sa šlag pjenom.Ukrasiti po vašoj želji

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bounty torta
pet
jaja
300g
šećera
100g
maslaca
50g
kakaa
100g
brašna
150g
kokosa
dvije
kašike škrobnog brašna
100ml
ulja
jedan
prašak za pecivo
jedan
puding od vanilije
800ml
mlijeka
dva
šlaga
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013