Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Bosanski lonac

Bosanski lonac

Objavljeno 09.11.2009 u 14:37:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Janjetina, i teletina Sa povrćem Jela sa krompirom Junetina, i govedina Google+ account

Recept je pregledan: 206875 puta

Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite...

Način pripreme

Povrće i meso dobro operite i posušite. Mrkvu oljuštite i isjecite je na veče komade. Crni luk oljuštite pa svaku glavicu isjecite na osam djelova. Mahune ostavite čitave (vodite računa da nema niti) i da je sviježa.

Glavicu kupusa isecite na osam djelova. Meso dobro začinite biberom i solju i stavite u lonac. Plavi patlidžan oljuštite i isecite na krupnije komade. Paprikama odstranite peteljku i sjemenke.

Paradajz ostavite cjeli, bijeli luk nek ostane u opni, paštrnjak nek ostane cjeli, a celer i peršun isecite na veče komade. Krompir isjecite na tri dijela.

Ovim redom slažite namirnice u odgovarajući lonac (meso će vam biti u sredini), na kraju pospite sa malo bibera, dodajte malo bibera u zrnu i soli pa nalijte vodu skoro da prekrije sve.

Lonac poklopite i kuhajte na tihoj vatri oko tri-četiri sata.
Ako imate zemljani lonac kuhajte i njemu.

Servirajte na oval, meso na sredini a povrće okolo.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Bosanski lonac
600g
junećeg mesa od vrata
400g
janjetine ili teletine
četiri
veće mrkve
četiri
glavice crvenog luka
jedna
manja glavica kupusa
jedan
veći plavi patlidžan
tri
paprike ( neka budu 1 žuta i dvije crvene)
tri
veća krompira
tri
veća paradjza
jedna
glavica bijelog luka
jedan
paštrnjak
200g
mahuna puterica
dva
korjena peršuna
malo
soli
malo
bibera
malo
bibera u zrnu
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
gurman (18.12.2009 19:15:34)
Mozete mi reci sta je PASTRNJAK iz ovog recepta

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013