Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Begova baklava

Begova baklava

Objavljeno 13.12.2009 u 18:19:28 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 102552 puta

U tepsiju prvo složite 5 jufki, svaku jufku premažete...

Način pripreme

U tepsiju prvo složite 5 jufki, svaku jufku premažete maslacem. Na to stavite fil od jabuka.

Dalje složite tri jufke koje isto mažete maslacem pa dodate drugi fil od mljevenih oraha.

Ponovo stavljate tri jufke namazane maslacem i na to fil od mljevenih ili sjeckanih suhih šljiva.

Na to dodajete još tri jufke isto mažete maslacem i na njih fil od umućenog mladog sira.

Baklavu završavate sa 5 jufki koje takodje premazujete maslacem.

Baklavu isjeći po želji i peći u zagrijanoj rerni na 200C stepeni 15 minuta. Nakon toga smanjiti temperaturu na 150C stepeni i peći narednih 90 minuta.

Kad je pečena zaliti pripremljenim i ohladjenim zaljevom.

|
Recept je objavila/o: munevera

Sastojci

Begova baklava
500g
jufke gotove
500g
maslaca
Fil
250g
rendanih i malo kuhanih jabuka
250g
mljevenih oraha
250g
mljevenih ili sitno sjeckanih suhih šljiva
250g
grama mladog sira (umutiti ga malo sa mikserom)
Zaljev
750g
šećera
jedan
vanilin šećer
jedan
limun (sok od limuna)
700ml
vode
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013