Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Baskijsko pile

Baskijsko pile

Objavljeno 21.01.2010 u 15:20:53 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Piletina, ostala perad Google+ account

Recept je pregledan: 5239 puta

U međuvremenu stavite paprike na toplu ringlu i kada se kožica odvoji...

Način pripreme

Operite pile i isjecite ga na komade.
Komade propržite na ulju kome ste dodali sjeckani bijeli luk.

Stavite meso u vatrostalnu posudu, dodajte začine, poslite, pobiberite, nalijte vino, pokrijte posudu i krčkajte oko 20 minuta.

U međuvremenu stavite paprike na toplu ringlu i kada se kožica odvoji, svaku papriku uvijte u komad navlaženog papira.
Stavite paradajz u kipuću vodu 1 minut, oljuštite i izvadite sjeme.
Isjeckajte crveni luk i izdinstajte na ulju dok ne postane staklast.
Odvijte paprike i oljuštite ih, isjecite na komade i dodajte luku.
Posle 10 minuta dodajte paradajz, posolite, pobiberite i krčkajte oko 15 minuta.

Prelijte pile ovim umakom, dobro promiješajte i sve zajedno kuhajte još dvadesetak minuta, ili dok meso ne omekne.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Baskijsko pile
jedno
pile
dvije
crvene paprike babure
dvije
zelene paprike babure
četiri
paradajza
šest
glavica luka
dva
čehna bijelog luka
100ml
bijelog vina
malo
soli
malo
bibera
50ml
ulja
malo
peršunovog lista
jedan
list lovora
malo
ruzmarina
Razglednica

Slični recepti

Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013