Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Allgauska čorba od sira

Allgauska čorba od sira

Objavljeno 25.09.2009 u 21:38:05 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Supe i čorbe sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 6083 puta

Od maslaca i brašna napravimo svijetlu zapršku, zalijemo hladnom juhom i pustimo da provri.

Način pripreme

Od maslaca i brašna napravimo svijetlu zapršku, Zalijemo hladnom juhom i pustimo da provri.

Dodamo sir u malim komadima i čekamo da se miješanjem rastopi. Začinimo solju, biberom i oraškom.

Prije serviranja pospemo je isjeckanim peršunom. Uz čorbu serviramo propržene kockice od bijelog kruha.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Allgauska čorba
50g
maslaca
50g
brašna
1000ml
slabo začinjene juhe od mesa
125g
meko topljenog sira
malo
soli
malo
bibera
malo
oraška
malo
isjeckanog peršuna
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013