Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Zubatac s majonezom

Zubatac s majonezom

Objavljeno 30.01.2011 u 11:37:38 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Jela od ribe Morski specijaliteti Od riba, morskih plodova Google+ account

Recept je pregledan: 5981 puta

...u vodi skuhajte sve začine, pa u kipuću vodu spustite ribu...

Način pripreme

Ribu očistite, operite i osušite.
Nakapajte limunovim sokom.

U međuvremenu skuhajte rasol: u vodi skuhajte sve začine, pa u kipuću vodu spustite ribu. Kad opet zavrije, smanjite vatru i kuhajte 10-20 minuta.

Maknite s vatre i ostavite da stoji još desetak minuta. Onda ribu pažljivo izvadite, ocijedite i stavite na pladanj.

Prije posluživanja ukrasite limunom i majonezom.

|
Recept je objavila/o: Eldar

Sastojci

Zubatac s majonezom
jedan
zubatac od kilograma ili više pola
malo
soli
-
voda
200ml
vinskog octa od bijelog grožđa
15
zrna bibera
250g
zeleni (korijen peršuna, mrkve i celera)
jedna
glavica luka
tri
veća čehna bijelog luka
jedan
lovorov list
-
majoneza
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013