Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Dezerti » Zeljanica

Zeljanica

Objavljeno 08.04.2013 u 12:37:02 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Pite Kolači Google+ account

Recept je pregledan: 34347 puta

Omiljena pita za one koji vole špinat.

Način pripreme

Priprema tijesta: Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto. Nauljiti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Nakon toga tijesto podijeliti u 4 jufke pa razvijati tanjom oklagijom, dok jufka ne bude dovoljno tanka, ja volim baš tanku jufku. Tako razvijenu jufku razreti na 3 dijela i posuti nadjevom, zamotati nadjev jufkom pa slagati u tepsiju. Priprema nadjeva: sve navedene sastojke dobro izmiješati. Pitu peći dok fino ne porumeni, pa politi uprženim puterom.

|
Recept je objavila/o: zurka

Sastojci

Tijesto za jufku
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
Tijesto za jufku
500g
brašna
malo
soli
malo
ulja
-
voda
Nadjev
1kg
špinata
2 do 3
kašike sira
4 do 5
kašika pavlake
3 do 4
jaja
-
putera za politi pitu
malo
soli
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013