Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Zapečeni karfiol - cvjetača

Zapečeni karfiol - cvjetača

Objavljeno 20.03.2018 u 10:06:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Od povrća Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 7220 puta

Ko voli karfiol ovo je super, a jednostavno za napraviti.

Način pripreme

Karfiol očistiti i razdvojiti cvijetove. Staviti u ključalu slanu vodu i kuhati do pola (ne treba da bude karfiol mekan, nogo kompaktan).

Kada je karfiol kuhan izvaditi ga iz vode i ostaviti kratko vrijeme da se ocijedi.

Pomastiti tepsiju i slagati cvjetove karfiola. Ako je potrebno dodati malo soli sa začinskim povrćem, pa reko posuti prezlom.

Staviti u rernu da se zapeče.

Umutiti jaja pjenasto sa malo soli.

Kada je prezla na karfiolu fino porumenila umućenim jajima preliti preko. Vratiti u rernu da se zapeče.



 

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Zapečeni karfiol - cvjetača
1 do 1,5kg
karfiola
šest
jaja
malo
soli sa začinkim povrćem
-
prezle - mrvice
malo
ulja
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013