Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Glavna jela » Varivo od leće

Varivo od leće

Objavljeno 22.02.2012 u 12:21:55 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Sa povrćem Google+ account

Recept je pregledan: 11261 puta

Leću oprati staviti u šerpu, pa dodati crveni luk isječen...

Način pripreme

Skuhati juneću ili goveđu kost.
Odvojiti kosti iz supe.

Leću oprati staviti u šerpu, pa dodati crveni luk isječen na krupnije, mrkvu na tanje kolutove, biber, so sa začinskim povrćem, malo bibera, malo bosiljka i bijeli luk.

Sve to preliti supom od kosti i staviti da se kuha.

Kada je leća kuhana, napraviti zapšku od ulja, brašna i crvene paprike.
Prvo staviti brašno na ulje da zažuti, a na kraju crvenu papriku i odmah zapržiti varivo od leće.

Staviti da prokuha još deset minuta.

|
Recept je objavila/o: dinica

Sastojci

Varivo od leče
jedna
juneća kost od koljenice
400g
zelene leće
dvije
glavice crvenog luka
dvije
mrkve
malo
bibera
malo
soli sa začinskim povrćem
malo
bosiljka
jedna
glavica bijelog luka
malo
ulja
malo
brašna
malo
crvene paprike
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013