Nalazite se: Početna stranicaPočetna stranica » Predjela » Turska pogača

Turska pogača

Objavljeno 23.04.2012 u 16:29:06 u kategoriji/kategorijama: Kategorije Hljeb i peciva Google+ account

Recept je pregledan: 34841 puta

Vaditi krugove većom ili manjom činijom, pa svaki krug razviti po dužini. Svaki krug isjeći nožem po dužini...

Način pripreme

Mlijeko pavlaku i jogurt izmiješati i umlačiti na ringli. U to dodati kvasac šećer i 8 kašika brašna. Pustiti da nadođe, zatim u veću činiju staviti brašno, so, ulje, prašak za pecivo, jaja i dodat nadošli kvasac.

Umijesiti fino tijesto, pa pustiti da nadođe. Kad je nadošlo premjesiti i pustiti da još jednom nadođe. Zatim tijesto razviti na pouljenoj radnoj površini i razviti. Vaditi krugove većom ili manjom činijom, pa svaki krug razviti po dužini.

Svaki krug isjeći nožem po dužini na više mjesta. Zatim 125g putera otopiti pa svaku pogačicu premazati i smotati u krug. Smotanu pogačicu premazati bjelancetom i posuti susamom. Peći na 200°C 25 minuta.

|
Recept je objavila/o: bosanskikuhar

Sastojci

Turska pogača
200ml
jogurta
200ml
mlijeka
200ml
kisele pavlake (vrhnja)
200ml
ulja
dvije
kašike šećera
dvije
kašikice soli
četiri
jaja
50g
sviježeg kvasca
jedan
prasak za pecivo
1400g
brašna tip 400 meko
Razglednica
Komentari na recept
Vaš komentar:
vmraiz (22.08.2012 22:42:50)
Ni meni nije jasan ovaj proces razvijanja kruga \"po duzini\". Krug je, valjda, krug. Koje mu je duzina i kako ga sjeci nozem, a potom opet u krug?!Molim vas za objasnjenje na malo bolji nacin!
amelica (30.07.2012 00:14:58)
Ja nikako ne mogu da skontam kako ide ovaj proces razvijanja, rezanja pa motanja u krug ? Ako mozete pojasniti malo, posto meni logika u kuhinji nije jaca strana :) Hvala unaprijed.
p.s. mozda neki video
bosanskikuhar (24.04.2012 12:24:29) Brisi
čŒinija=zdjela
mzivod (23.04.2012 19:25:05)
Vaditi krugove večom ili manjom činijom, pa svaki krug razviti po dužini.
Svaki krug isječi nožem po dužini na više mjesta. - MOLIM OBJASNITE MALO, šTO JE čŒINIJA? HVALA

Partneri

Impressum | Marketing | Kontakt | Uslovi korištenja

Sva prava pridržana. Bosanskikuhar.ba 2008-2013